Direktlänk till inlägg 7 juli 2011
Te som uppskattades för sina medecinska egenskaper importerades från Kina på 700-talet. Adeln överförde tedrickning till sina överdådiga fester och Murato Shuko (1422-1502) utvecklade senare sedens adliga aspekter, vilket tilltalade samurajerna. Meningen bakom ritualen (chaji), där en lätt måltid och skummat, malt te (macha) serveras av en värd till några få inbjudna gäster, summeras av samurajbegreppet ''en livstid, ett möte'' (ichigo, ichie). Med andra ord är tecermonin ett unikt tillfälle att värdera högt. I Kyoto där tecermonin utvecklades hålls specialritualer för turister med en redogörelse för cermonins invecklade etikett och zenideal. Besökare kan också njuta av macha och en godsak (wagashi) utan ritual vid många tempel och teaffärer.
Källa: boken Japan
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|